Žaismingai paverskime ananasų pyragą aukštyn kojomis su nuostabiu slaptu ingredientu, dėl kurio kiekvienas kąsnis tampa ypač drėgnas ir švelnus – Duke's Mayo! Nesijaudink; jo neparagausite, bet tai suteikia kepyklinės kokybės turtingumo, dėl kurio visi spėlios.
Draugai, sakyčiau, kad prisisegtumėte, bet žinote, kaip mums čia sekasi. Žinote, kad į geriausius pyragų receptus mėgstame įtraukti majonezą (žr. Klasikinis kolibrio pyragas, pagamintas iš Duke's Mayo). Skamba keistai, bet jaučiu, kad tu manimi pasitikėjai šiuo klausimu!
Šią savaitę kalbame apie klasiką Ananasų pyragas aukštyn kojomis– su karamelizuotu ananasų sluoksniu ir tiesiogine vyšnia ant viršaus. Mayo (žinote, kad tai kunigaikščio arba biustas) yra mūsų slaptas ginklas puriausiam ir drėgniausiam vaniliniam pyragui. Mayo čia gali atrodyti kaip keista, bet pagalvokite apie tai: kiaušiniai ir aliejus (ir ta acto užuomina), kurie jau yra būtini pyragaičiai. Su šiuo pyragu majonezas įmaišomas į sviestą ir cukrų, todėl gaunamos puriausios, sodriausios tešlos.
Po kelių savaičių, kai visa mano šeima susirinks į namus Padėkos savaitės proga, šis ananasų pyragas pateks tiesiai ant rytinio užkandžių stalo, ir aš tikiuosi, kad jis išnyks greičiau nei bet kas. Patikėk manimi, verta pakelti antakius; Esu tikras, kad po vieno kąsnio jie bus parduoti.
Gerai, kepam!
Štai ingredientai, kurių jums prireiks, kad pagamintumėte šį gana puikų ananasų pyragą aukštyn kojomis:
• universalūs miltai
• kepimo soda, kepimo milteliai ir košerinė druska švelniems pyrago trupiniams ir skonio balansui užtikrinti
• nesūdyto sviesto
• granuliuotas cukrus
• dideli kiaušiniai
• nenugriebtas pienas
• migdolų ekstraktas, jei jums patinka toks vestuvinio torto skonis kaip aš.
• susmulkintų ananasų
• ir slaptasis ingredientas Duke's Mayo kad suteiktų tortui būdingą dvelksmą ir padėtų sukurti ypač švelnų trupinį ir purų pyragą.
• marachino vyšnios
• saldinta plakta grietinėlė
Tai yra viena iš mano mėgstamiausių paprastų ir lengvai atsparių pyragų tešlų. Tai prasideda ten, kur prasideda daugelis puikių pyragų, sumaišant sviestą ir cukrų.
Sviestą ir cukrų išplakite iki vientisos masės, tada įpilkite Duke's Mayo ir išplakite masę iki blyškios ir purios masės – tai ženklas, kad riebalai gerai gazuoti ir iškeps labai lengvas pyragas.
Po vieną įmuškite kiaušinius, taip užtikrinsite, kad pyragas bus tvirtas, bet lengvas trupinys. Norime mažo pyrago debesėlio savo ananasų sluoksniui ir tai tik bilietas!
PRO PATARIMAS tobulam ananasų sluoksniui:
Konservuotus susmulkintus ananasus ir cukrų troškinkite vidutiniame puode, prieš suberdami kukurūzų krakmolo ir vandens srutą į burbuliuojančius vaisius. Kukurūzų krakmolas sutirštins saldintas ananasų sultis, sudarydamas tvirtą ir kvapnų ananasų sluoksnį, dėl kurio pyrago apačia nesumirks!
Pastaba: Išbandėme šį pyrago receptą su konservuotų ananasų žiedeliais, kuriuos „sutraiškėme“ virtuviniu kombainu ir turėjome problemų, kad pyragas išsiskirtų iš keptuvės nepalikdamas brangaus ananaso. Šiam receptui yra kažkas stebuklingo (ir specifinio) apie konservuotus susmulkintus ananasus!
Kepkite, kol pyragas iškeps, o jo viršus taps auksinės spalvos. Į pyrago vidurį įkiškite dantų krapštuką arba pyrago iešmelį, kad patikrintumėte, ar jis iškepęs. Jei kirtiklis pasirodo su keliais drėgnais trupiniais, puiku! Jei matote šlapią tešlą, skirkite pyragui daugiau laiko orkaitėje.
Leiskite pyragui atvėsti 15-20 minučių ant stalo. Norėdami atlaisvinti pyragą, sviestiniu peiliu apeikite pyrago kraštą, kad iš šonų atsilaisvintumėte lipnūs gabalėliai. Ant torto formos viršaus uždėkite lėkštę, mažą maldelę pakelkite kepimo deivės ir apverskite pyrago formą. Visas ananasų sluoksnis ir pyragas turi išsiskirti iš formos.
Kai pyragas atvės, aptepkite saldintu kremu ir pabarstykite marachino vyšnia.
Tai tobula, tikrai! Šis klasikinis pyrago gabalėlis, mano nuomone, yra puikus pusryčių pyragas. Taip pat mėgstu ją su popietės kava ir po vakarienės niekada nenurimšu nosies į šiltą gabalėlį.
Ananasai karamelizuojasi iki gražios uogienės konsistencijos. Dėl Duke's Mayo pyragas yra toks pagalvinis, turintis reikiamą saldumą ir migdolų kvapą. Tai BŪTINA KEPTI, draugai!
Palikite visus recepto klausimus ar komentarus žemiau! Jei kepate šį pyragą, grįžkite ir įvertinkite receptą! Tai padeda kitam atvykusiam kepėjui pasitikėti savo kepiniu.
Spausdinti
Ananasų sluoksniui:
Geltonam pyragui:
Garnyrui:
- Įdėkite lentyną į viršutinį orkaitės trečdalį ir įkaitinkite orkaitę iki 350 laipsnių F. 9 colių torto formą ištepkite nepridegančiu kepimo purškalu, dugną išklokite pergamentiniu popieriumi ir atidėkite į šalį.
- Supilkite susmulkintus ananasus, cukrų ir citrinos sultis į vidutinį puodą ir padėkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami. Mažame dubenyje sumaišykite kukurūzų krakmolą su 3 šaukštais šalto vandens. Maišykite, kol neliks gabalėlių.
- Kai ananasai užvirs, lėtai supilkite kukurūzų krakmolo srutą, nuolat maišydami gumine mentele. Toliau maišykite, kol mišinys sutirštės, maždaug 2 minutes. Supilkite į paruoštą torto formą ir išlyginkite lygiu sluoksniu. Kol gaminsite pyrago sluoksnį, leiskite mišiniui atvėsti.
- Vidutiniame dubenyje suplakite miltus, soda ir druską. Atidėkite į šalį.
- Stoviame maišytuve su mentelės priedu išplakite sviestą ir cukrų, kol susimaišys. Sustabdykite maišytuvą ir nubraukite dubens šonus. Įpilkite majonezo ir migdolų ekstrakto. Įjunkite maišytuvą į vidutinį greitį ir leiskite plakti apie 5 minutes, kol mišinys taps purus ir taps blyškios spalvos. Nubraukite dubens šonus.
- Po vieną įmuškite kiaušinius ir maišykite po 30 sekundžių. Suberkite pusę miltų mišinio ir plakite iki vientisos masės. Maišytuvui esant žemai įjungtam, lėtai supilkite pieną. Suberkite likusį miltų mišinį ir plakite dar 30 sekundžių. Gumine mentele nubraukite maišymo dubenį ir išmaišykite nelygią tešlą.
- Supilkite ant šiek tiek atvėsusio ananasų mišinio ir tolygiai paskirstykite ofsetine mentele. Lengvai bakstelėkite ant prekystalio kelis kartus, kad pašalintumėte oro burbuliukus.
- Pašaukite į įkaitintą orkaitę kepti 28-32 minutes arba kol pyrago vidurys sustings. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti ant stalo apie 15-20 minučių.
- Perbraukite peiliu pyrago šonus. Išverskite ant lėkštės ir nuimkite pergamentinį popierių. Leiskite atvėsti dar 15 minučių, tada uždenkite plastikine plėvele ir dėkite į šaldytuvą atvėsti bent 2 valandoms.
- Patiekdami apibarstykite plakta grietinėle ir maraschino vyšnių garnyru.