Jei esate nusiteikę rudeniniam kepimo projektui (ir aš žinau, kad esate!), šis focaccia receptas yra ten, kur jis yra: švelni, mielinė duona dera su jaukiais obuolių pyragaičiais ir traškia cinamono cukrumi.
Gerai, štai tokia situacija: obuolių sezonas galėjo jau kurį laiką įsibėgėti į šiaurę, bet čia, Teksase, aš visada jaučiuosi taip, lyg vos pagaunu paskutinę bangą. Taigi, kol moliūgai ir pipirmėtė dar neįsileis, išeikime su trenksmu ir pasukdami! Įkvėptas legendinės Erin McDowell focaccia (kaip mėgaujatės šiame epe Nakvynė Focaccia pica), šiandien Obuolių keptuvė Focaccia taip atsitinka, kai klasikinis keptas obuolių pyragas susitinka su duonos kepalu. DANGUS! Jis turi puikų mielinį purumą, cinamono-cukraus obuolių sluoksnį ir šlapdribą, dėl kurio jaučiatės kaip visos dienos desertas, užmaskuotas kaip pusryčiai.
Tai neatrodo neprivaloma, tiesa? Ši duona tiesiog turi išeiti iš jūsų orkaitės.
Štai ingredientai, kurių jums prireiks norint paruošti šį paprastą „Overnight Focaccia“ receptą su obuolių pyrago įdaru:
• universalūs arba duonos miltai
• drungnas vanduo
• medus ir alyvuogių aliejus
• aktyvios sausos mielės (mėgstu Raudonoji žvaigždė platina)
• obuolys (Kosminiai traškučiai yra mano mėgstamiausi kepami obuoliai!)
• nesūdyto sviesto
• citrinos sultys
• tamsiai rudasis cukrus ir granuliuotas cukrus
• cinamonas, muskato riešutas ir košerinė druska
Geriausias dalykas apie šią saldžią focaccia (be jos valgymo) yra tai, kad tešla susimaišo lengvai. Ši tešla gali suktis mintyse, kai išvedu šunis prieš pat miegą, ir gali greitai susimaišyti, kai nakčiai uždarau virtuvę. Per naktį šaldytuve jis ilsisi, pakyla ir išryškina skonį, todėl atrodau taip, lyg šią šlovingą duoną planavau jau kitą dieną.
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, mieles ir druską. Sumaišykite šiltą vandenį, alyvuogių aliejų ir medų. Šlapius ingredientus suberkite į sausus ir mediniu šaukštu arba tvirta gumine mentele išmaišykite iki labai minkštos ir labai lipnios tešlos.
Manau, kad šiam focaccia receptui tikrai naudinga išmatuoti ir šlapius, ir sausus ingredientus, naudojant gramus ir svarstykles. Svarstyklės leis tiksliausiai išmatuoti ingredientus (ir tešlą surinkti labai greitai).
Maišymo dubenį uždenkite plastikine plėvele ir leiskite tešlai pailsėti kambario temperatūroje 30 minučių, prieš dėdami dubenį į šaldytuvą nakčiai (mažiausiai 12 valandų ir iki 48 valandų).
Bet kuriuo metu, kol tešla ilsisi, pasigaminkite obuolių įdarą. Tai nebus daug įdaro, tačiau jis turi puikų skonį.
Nulupkite ir supjaustykite didelį obuolį (maždaug 170 gramų) mažais kubeliais. Virkite su sviestu, citrina, ruduoju cukrumi ir prieskoniais, kol išsiskirs sultys ir keptuvės apačioje pradės burbuliuoti. Galiausiai pabarstykite granuliuoto cukraus ir miltų mišinį, kad padažas sutirštėtų, ir leiskite jam burbuliuoti iki sirupo konsistencijos. Tikrai išvirkite padažą – nenorime, kad vandeningas obuolių įdaras apsemtų mūsų duoną.
Prieš įdėdami į focaccia tešlą, leiskite obuolių mišiniui visiškai atvėsti.
Pastaba: kurdami šį receptą mes (aš ir mano receptų bandytoja / fotografė Karlee) pastebėjome, kad gavome šiek tiek skirtingus rezultatus tešlos konsistencijos atžvilgiu. Tai LABAI drėgna tešla! Man, kepant Teksaso centrinėje dalyje, tešla buvo labai šlapia ir lipni, bet tai nekelia nerimo. Karlee, kepdama lietingame Oregone, tešla buvo nerimą kelianti šlapia. Nedėdamas papildomų miltų, aš paskatinau Karlee pramušti šlapią tešlą ir ji iškepė puikų duonos kepalą. Galite pridėti dar 35–50 gramų miltų, jei jums atrodo tinkama, jei jūsų tešla atrodo nerimą kelianti šlapia, bet raginu tiesiog patepti rankas sviestu ir tęsti!
Gausiai ištepkite sviestu 9 × 9 colių kvadratinę kepimo skardą, šonus ir viską. Pusę focaccia tešlos supilkite į sviestu išteptą skardą ir aliejumi pateptais (arba sviestu pateptais) pirštais braukite šlapią tešlą nuo krašto iki krašto. Šaukštu užpilkite atvėsintą obuolių mišinį ant apatinio focaccia sluoksnio.
Galiausiai ant gausiai miltais pabarstyto stalviršio susemkite likusią focaccia dalį ir riebalais išteptomis rankomis tešlą vėl patraukite į 9 × 9 colių kvadratą. Suoliuko grandikliu, rankomis ir keliomis maldomis nubraukite focaccia ant obuolių viršaus. Leiskite tešlai pailsėti ir kilti valandą kambario temperatūroje. Prieš pat kepimą pirštų galiukais pabarstykite tešlą, kad tešlos viršuje susidarytų įdubimai. Prieš pat kepant orkaitėje, gausiai apšlakstykite lydytu sviestu ir pabarstykite cinamono cukrumi.
Kepkite iki giliai auksinės rudos spalvos ir burbuliuoja aplink kraštus. Duona bus išpūsta ir kvapas visiškai nenumaldomas. Išimkite iš orkaitės ir (sunkiausia dalis) leiskite atvėsti iki šiltos kambario temperatūros, prieš tai sviestiniu peiliu apjuosdami keptuvės kraštus ir braukdami duoną ant pjaustymo lentos.
Tešlą supjaustykite kubeliais ir dėkite ant kavos puodo. Mes įžengėme į erdvę tarp duonos ir spurgos ir tai stebuklas!
Jums tai patiks!
Palikite visus recepto klausimus ar komentarus žemiau! Ir būtinai grįžkite ir įvertinkite receptą iškepę! Mes tai labai vertiname!
xo
Spausdinti
Aprašymas
Jei esate nusiteikę rudeniniam kepimo projektui, šis obuolių keptuvės focaccia receptas yra toks: švelni mielinė duona susilieja su jaukia obuolių trintuve. Su cinamoniniais-cukriniais obuoliais, įdėtais į purią tešlą ir apibarstytais cinamono cukrumi, šis Overnight Apple Fritter Focaccia yra geriausias rudens ryto malonumas.
Dėl duonos:
Dėl obuolių užpildymo:
Užpilui:
- Dieną prieš, kai norite gaminti focaccia, pagaminkite tešlą ir obuolių įdarą.
- Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, druską ir mieles. Įpilkite vandens, alyvuogių aliejaus ir medaus ir sumaišykite su gumine mentele, kol gerai susimaišys – apie 2 minutes. Tešla bus labai drėgna ir lipni. Uždenkite dubenį ir palikite 30 minučių kambario temperatūroje.
- Po 30 minučių atidenkite tešlą ir vėl gumine mentele išmaišykite ir sulenkite tešlą aplink dubenį. Dubenį sandariai uždenkite plastikine plėvele ir šaldykite 12 valandų, iki 48 valandų.
- Kol tešla ilsisi, pasigaminkite obuolių įdarą. Vidutiniame puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Sudėkite kubeliais pjaustytą obuolį, išmeskite, kad pasidengtų sviestu. Įpilkite citrinos sulčių, vanilės, rudojo cukraus, cinamono, muskato riešuto ir druskos ir išmaišykite, kad susimaišytų. Virkite toliau, retkarčiais pamaišydami, kol cukrus ištirps ir obuoliai ims minkštėti, 3–4 minutes.
- Nedideliame dubenyje išplakite cukrų ir miltus, kad susimaišytų. Sudėkite į puodą ir gerai išmaišykite, kad susimaišytų. Nuolat maišykite, kol mišinys sutirštės iki tiršto sirupo, 4-5 minutes. Leiskite įdarui visiškai atvėsti prieš dėdami į sandarų indą į šaldytuvą per naktį.
- Kai būsite pasiruošę gaminti focaccia, tešlą ir įdarą pašildykite iki kambario temperatūros 30 minučių.
- 9 × 9 colių kvadratinę kepimo formą ištepkite 2 šaukštais sviesto, konditeriniu šepetėliu perbraukite sviestu išilgai keptuvės dugno ir šonų. Lengvai riebalais pateptu guminiu suoliuko grandikliu nuleiskite dubenyje esančią tešlą, kelis kartus ją užlenkdami.
- Suoliuko grandikliu padalykite tešlą per pusę, į dubenį ir švelniai išskobkite pusę tešlos ir sudėkite į sviestinę keptuvę. Apverskite tešlą, kad ji pasidengtų sviestu. Pirštais švelniai sutraukite ir spauskite tešlą nuo krašto iki krašto ir nuo kampo iki kampo, kiek galite. Tešla gali nenorėti visiškai atsipalaiduoti, bet išspauskite ją kaip įmanoma geriau.
- Šaukštu arba mentele užtepkite obuolių įdarą ant focaccia keptuvėje. Naudokite ofsetinę mentelę, kad paskirstytumėte tolygų sluoksnį.
- Likusią pusę focaccia tešlos išverskite ant gausiai miltais pabarstyto stalviršio. Tešlą išspauskite ir supjaustykite į kuo didesnį 9 × 9 colių kvadratą. Suoliuko grandikliu, rankomis ir keliomis maldomis greitai ir švelniai perkelkite focaccia kvadratą ant obuolių mišinio viršaus, miltais pabarstyta puse žemyn. Uždenkite keptuvę ir leiskite duonai padvigubėti, maždaug 1 valandą.
- Maždaug 30 minučių prieš kepimą įdėkite groteles į viršutinį orkaitės trečdalį ir įkaitinkite orkaitę iki 450 laipsnių F.
- Mažame dubenyje sumaišykite cukrų ir cinamoną užpilui.
- Pirštų galiukais švelniai pabarstykite tešlą, kad tešla tolygiai spaustų nuo krašto iki krašto. Apšlakstykite likusiais 2 šaukštais sviesto ir pabarstykite tiek cinamono cukraus, kiek norite. Lengvai pabarstykite dribsniais jūros druska.
- Pašaukite į orkaitę ir kepkite, kol focaccia taps giliai auksinės rudos spalvos, 25–30 minučių. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti 20 minučių, prieš išėmę ant grotelių, kad pailsėtų, kol atvės, kad galėtumėte supjaustyti – apie 45 minutes iki 1 valandos.
- Likučius laikykite gerai suvyniotus šaldytuve. Švelniai paskrudinkite orkaitėje, kad vėl įkaistų ir mėgaukitės iki 3 dienų.
Pastabos
Pastaba: kurdami šį receptą mes (aš ir mano receptų bandytoja / fotografė Karlee) pastebėjome, kad gavome šiek tiek skirtingus rezultatus tešlos konsistencijos atžvilgiu. Tai LABAI drėgna tešla! Man, kepant Teksaso centrinėje dalyje, tešla buvo labai šlapia ir lipni, bet tai nekelia nerimo. Karlee, kepdama lietingame Oregone, tešla buvo nerimą kelianti šlapia. Nedėdamas papildomų miltų, aš paskatinau Karlee pramušti šlapią tešlą ir ji iškepė puikų duonos kepalą. Galite pridėti dar 35–50 gramų miltų, jei jums atrodo tinkama, jei jūsų tešla atrodo nerimą kelianti šlapia, bet raginu tiesiog patepti rankas sviestu ir tęsti!