Prancūziškų svogūnų kukurūzų duonos užpilas su Zatarain rūkyta Andouille dešra yra jauki, pikantiška švenčių pusė su Luizianos stiliaus akcentu, kurio reikia jūsų stalui šį sezoną.
Šventės – puikus metas paprastus ingredientus paversti kažkuo nepaprastu. Kuklus kukurūzų duona įgauna švytėjimą su karamelizuotu svogūnu, šviežiu šalaviju ir Zataraino rūkyta Andouille dešra garnyrui, kuris yra pikantiškas, jaukus ir tik šiek tiek skanus. Tai toks receptas, kuris mums primena, kodėl mes mėgstame gaminti šventes – kiekvienas kąsnelis jaučiasi kaip šilumos ir bendrumo šventė. Kam reikalingi prabangūs ingredientai, kai turite kukurūzų duonos ir šiek tiek kūrybinės magijos (žinoma, kalbėsiu apie svogūnų, česnakų, paprikos ir puikiai prieskonių turinčius Andouille dešros skonį)?
Pradėkite nuo kukurūzų duonos, nes tai yra visos šios operacijos pagrindas. Ištirpinkite sviestą į auksinę balą ir išplakite kartu su kiaušiniais ir aštriomis pasukomis. Atskirame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: miltus, kukurūzų miltus, cukrų, druską ir soda. Sujunkite šlapias ir sausas komandas, išmaišykite iki vientisos masės ir supilkite į sviestu išteptą keptuvę. Kepkite, kol viršus taps švelniai auksinis, o testeris išeis švarus. Leiskite atvėsti per naktį po virtuviniu rankšluosčiu, kad išdžiūtų tiek, kad išsilaikytų padaže.
Štai čia Zataraino „Smoked Andouille Sausage“ tampa MVP. Vieną dešros nuorodą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, o kitą – įmantriais Hasselback stiliaus gabalėliais – tik dėl malonumo. Apkepkite dešrą alyvuogių aliejuje iki karamelizavimo ir auksinės spalvos, tada atidėkite. Dabar įveskite svogūnus. Sviestas ir alyvuogių aliejus ištirpsta keptuvėje, kol svogūnai prisijungia prie vakarėlio. Kepkite juos lėtai ir lėtai su žiupsneliu cukraus ir druskos, retkarčiais pamaišydami, kol jie taps gilūs, saldūs ir auksinės rudos spalvos. Įdėkite dešrą atgal į keptuvę, leiskite visiems skoniams susilieti.
Dabar ateina linksmoji dalis – visa tai derinti! Dideliame dubenyje išplakite kiaušinį, riebią grietinėlę, vištienos sultinį ir šviežią šalaviją. Sutrupinkite kukurūzų duoną į nuostabius gabalėlius (didelius ir mažus – svarbiausia tekstūra) ir sudėkite į dubenį kartu su svogūnų ir dešros mišiniu. Viską švelniai išmeskite, kad apsemtų, ir įsitikinkite, kad kiekvienas kukurūzų duonos trupinys sugers tą šalavijų gėrį.
9×13 colių kepimo formą ištepkite sviestu (nes šventės, o sviesto negailime). Iškeptą kukurūzų duonos mišinį tolygiai paskleiskite keptuvėje ir kepkite 350 °F temperatūroje, kol kraštai taps auksiniai, o viršus – traškus – apie 30 minučių.
Patiekite šiltą ir stebėkite, kaip jūsų šeima neria. Šiame prancūziško svogūno kukurūzų duonos padaže yra viskas – saldus, pikantiškas, aštrus ir traškus viršus, kuris privers sugrįžti kelias sekundes. Nesvarbu, ar jis yra ant jūsų Padėkos dienos stalo, ar kaip prie bet kurio žiemos patiekalo, šis patiekalas užsitarnauja savo vietą atostogų šlovės muziejuje.
ko tu lauki? Kepkime tą kukurūzų duoną orkaitėje!
Spausdinti
Aprašymas
Prancūziškų svogūnų kukurūzų duonos užpilas su Zatarain rūkyta Andouille dešra yra jauki, pikantiška švenčių pusė su Luizianos stiliaus akcentu, kurio reikia jūsų stalui šį sezoną.
Dėl kukurūzų duonos:
Dėl persirengimo:
- Pradėkite nuo kukurūzų duonos gaminimo. Įdėkite lentyną į viršutinį orkaitės trečdalį ir įkaitinkite orkaitę iki 350 laipsnių F. 8 × 8 arba 9 × 9 colių kvadratinę kepimo skardą ištepkite riebalais ir atidėkite.
- Vidutiniame dubenyje išplakite lydytą sviestą, kiaušinius ir pasukas. Nedideliame dubenyje sumaišykite miltus, kukurūzų miltus, cukrų, druską ir soda. Visus sausus ingredientus iš karto sudėkite į šlapius ingredientus ir sumaišykite su guminiu mentele. Supilkite tešlą į paruoštą skardą ir išlyginkite iki kraštų. Kepkite 20-25 minutes arba tol, kol į centrą įsmeigtas iešmas išeis švarus. Leiskite atvėsti. Prieš gamindami įdarą, keptuvę uždenkite virtuviniu rankšluosčiu, kad šiek tiek išdžiūtų per naktį.
- Norėdami pagaminti įdarą, pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 350 laipsnių F. Supjaustykite vieną dešros grandį maždaug 1/4 colio storio apskritimais. Antrąją dešros nuorodą supjaustykite į 8 didesnius gabalėlius, kiekvieną iš šių didesnių gabalėlių perpjaukite du kartus kaip „haselback“ bulvę, perpjaukite dešrą, bet nepjaustykite. Į didelę keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir kepkite dešros gabalėlius ant vidutinės ugnies, kol viena pusė apskrus. Išimkite dešrą iš keptuvės ant lėkštės.
- Įpilkite sviesto ir aliejaus ir pasukite aplink keptuvę, kol sviestas ištirps. Sudėkite svogūną ir pakepinkite, kol suminkštės. Įberkite gerą žiupsnelį druskos, pipirų ir cukraus. Sumažinkite ugnį iki minimumo ir kepkite svogūnus, kol jie giliai suvys ir paruduos, maždaug 20 minučių. Nukelkite nuo ugnies ir grąžinkite dešrą į keptuvę.
- Dideliame dubenyje suplakite kiaušinį, grietinėlę, vištienos sultinį ir šalavijų. Kukurūzų duoną sutrupinkite į didelius ir mažus gabalėlius. Į dubenį sudėkite kukurūzų duoną, virtą dešrą ir pakepintus svogūnus ir maišykite, kol viskas lengvai pasidengs.
- Ištepkite 9 × 13 colių keptuvę sviestu ir supilkite kukurūzų duonos mišinį į indą. Skleiskite kraštą į kraštą. Kepkite ant vidurinės grotelės, kol įkais ir apskrus, apie 30 minučių. Išimkite iš orkaitės ir patiekite šiltą!