Pasisveikinkite su savo nauja mėgstamiausia rudens puse! Tai skrudintas delicata moliūgas turi pikantišką, sūrų, česnakų ir žolelių apkepą, kuri yra tarsi nenugalima. Sakykim, gali arba gali ir ne buvo likučių bandomojoje virtuvėje…
Tiesiog 7 paprasti ingredientai ir 30 minučių reikalingas, todėl puikiai tinka viskam – nuo savaitės naktų iki įtemptų šventinių vakarienių (galėsite jį sutraiškyti). Eikime prie to!
Tai LENGVAS skrudintų delicata moliūgų receptas prasideda gaminant česnakų ir žolelių kepinys. Tiesiog sumaišykite panko džiūvėsėlius, maistines mieles, rozmariną, česnako miltelius ir jūros druską. Įdėti šviežių petražolių neprivaloma, kad spalva būtų graži!
Tada supjaustykite moliūgą 1/2 colio gabalėliais ir kiekvieną jų panardinkite į dubenį alyvuogių aliejauskuris bus padėti kepimo pagaliuką. Aliejumi išteptą moliūgą įspauskite į kepimo mišinį, aptepdami jį iš visų pusių.
Maždaug po 15 minučių orkaitėje kepimas bus apkepas aukso rudos spalvos o moliūgas bus tobulai švelnus!
Nekantraujame, kol išbandysite šį skrudintą moliūgą! Tai:
Traškus
Konkursas
Herbis
Česnakinis
Lengvai sūrus
Super skanus
IR TAIP nenugalimas!
Tai puikus greitas garnyras palydėti rudens ir žiemos vakarienę, patiekti per šventinius susibūrimus arba pasimėgauti bet kada, kai tik pasiseka, užkąsti subtilaus moliūgo!
Suporuoti idėjas? Išbandykite mūsų paprastą, bet tobulą daržovių sriubą, paprastą veganišką dešrą (be sojų ir glitimo) arba citrina ir žolelėmis skrudintas vištienos šlauneles.
Daugiau žiemos skvošo šonų
Jei išbandysite šį receptą, praneškite mums! Palikite komentarą, įvertinkite ir nepamirškite pažymėti nuotraukos @minimalistbaker Instagram tinkle. Į sveikatą, draugai!
Porcijos 4
Neleiskite ekranui užtemti
- 1 vidutinis delicata skvošas, perpjautas išilgai per pusę, pašalintos sėklos, supjaustytas 1/2 colio griežinėliais (iš vieno moliūgo gaunama ~3 puodeliai arba 300 g pjaustytų)
- 1/3 puodelis panko džiūvėsėliai (be glitimo pagal poreikį // arba naminis)
- 2 Valg šviežių petražolių, labai smulkiai sumaltų (neprivaloma dėl spalvų paryškinimo)
- 1 ½ Valg maistinės mielės (parmezano sūris taip pat tinka, jei jis nėra veganiškas / be pieno)
- 3/4 šaukštelis džiovintas rozmarinas (arba šviežias, maltas)
- 1/2-3/4 šaukštelis jūros druska
- 3/4 šaukštelis česnako milteliai
- 3 Valg alyvuogių aliejaus
Įkaitinkite orkaitę iki 425 laipsnių F (218 C) ir kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Nustatyti netoliese.
Mažame dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius, petražoles (nebūtina), maistines mieles, rozmariną, druską ir česnako miltelius. Maišykite, kol gerai susimaišys, tada paragaukite ir sureguliuokite, prireikus įberdami daugiau druskos. Į atskirą dubenį įpilkite alyvuogių aliejaus.
Įdėkite moliūgo gabalėlį į alyvuogių aliejų, apverskite, kad tolygiai pasidengtų, surinkite ir leiskite aliejaus pertekliui nuvarvėti, prieš įmesdami moliūgą į džiūvėsėlių mišinį. Apverskite, kad pasidengtų tolygiai, lengvai paspausdami, kad keptuvė suliptų. Į kepimo popieriumi išklotą skardą sudėkite pakepintą moliūgą ir pakartokite su likusiais griežinėliais.
Kepkite 14–16 minučių arba tol, kol džiūvėsėliai taps auksinės rudos spalvos, o moliūgai suminkštės. Patiekite iš karto!
Geriausias šviežias. Likučiai šaldytuve laikomi 2–3 dienas, tačiau atkreipkite dėmesį, kad džiūvėsėliai praras traškumą. Netinka šaldikliui.
*Kepimas konvekciniu būdu: jei naudojate konvekcinę orkaitę, kepkite 400 F (204 C) temperatūroje 12–14 minučių. Danga bus šiek tiek traškesnė.
*Įkvėptas Ottolenghi susmulkintų moliūgų skiltelių su grietine Daug.
* Informacija apie mitybą yra apytikslis įvertinimas.
Patiekimas: 1 patiekimas Kalorijos: 163 Angliavandeniai: 16.5 g Baltymai: 3.1 g Riebalai: 10.3 g Sotieji riebalai: 1.5 g Polinesotieji riebalai: 1.1 g Mononesotieji riebalai: 7.4 g Transriebalai: 0 g Cholesterolis: 0 mg Natris: 312 mg Kalis: 457 mg Pluoštas: 2.6 g Cukrus: 2.9 g Vitaminas A: 311 TV Vitaminas C: 18 mg Kalcis: 41 mg Geležis: 1.1 mg